Wanneer je hebt besloten dat je jouw tatoeage wil gaan verwijderen en waar je dit wilt gaan doen, komt al snel de vraag: hoe bereid ik me het beste voor op een laser behandeling?

 

Tips om je goed voor te bereiden:

  • Blijf minimaal 4 weken met je huid uit de zon. Pigmentvorming maakt de behandeling moeilijker en actief pigment in de huid kan hyper-pigmentatie veroorzaken na de behandeling.
  • Zorg dat je huid schoon is. Gebruik geen creme’s of lotion voor de behandeling. De huid moet namelijk vetvrij zijn voor een goede behandeling.
  • Gebruik paracetamol. Of het verwijderen pijn gaat doen is erg persoonsafhankelijk. De ene persoon ervaart pijn heftiger dan de ander. Daarnaast heeft het erg te maken met de plek waar de tattoo moet worden verwijderd. Er zijn plekken op de huid die pijnlijker zijn en waar meer zenuwen samenkomen. Wij gebruiken een koeler om je huid wat te verdoven tijdens de behandeling maar je kan zelf ook voorzorgsmaatregelen nemen om de pijn tijdens de behandeling te verminderen. Neem 1,5 uur voor de behandeling 2 paracetamol van 500 mg.
  • Gebruik verdovende zalf. Heb je een erg lage pijngrens of zit de tattoo op een pijnlijke plek, dan kun je ook kiezen voor verdovende zalf. In de meeste gevallen is dit niet nodig maar bij een erge pijnervaring kan het uitkomst bieden. Breng de zalf ongeveer 2 uur voor de behandeling aan, dek het af met plastic keukenfolie en laat het zitten tot de behandeling.
  • Draag gemakkelijke kleding. Na de behandeling kan de huid gevoelig zijn. Zorg dus voor kleding die niet strak zit of schuurt tegen de huid.
  • Haal spullen voor een goede nazorg in huis. Na een behandeling is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Wij adviseren FLAMIGEL te gebruiken na de behandeling en dit af te dekken met gaas. Het gaas kan je op de juiste plek houden met bijvoorbeeld verband of tape. Het is makkelijk wanneer je gaas en tape alvast in huis haalt, zodat je niet op zoek hoeft na de behandeling. FLAMIGEL is wat lastiger te vinden, dus verkopen wij dat in de praktijk.

 

We helpen je graag als je nog vragen hebt.

Boek nu je gratis intake