Wanneer je besluit om je tattoo te verwijderen wil je dit natuurlijk doen bij een kliniek met een goede laser. Maar hoe bepaal je dat wanneer iedere salon beweert dat ze de beste laser hebben en werken met de ‘nieuwste technologie’? En maakt het eigenlijk uit met welke laser je de tatoeage laat weghalen?

 

Verschillende lasers, verschillende resultaten

Heel kort: het maakt heel veel uit welke laser je kiest wanneer je jouw tattoo gaat laten behandelen. Verschillende lasers gaan verschillend te werk en hebben hierdoor ook verschillende resultaten. Er zijn lasers op de markt die meer schade veroorzaken aan de huid, bepaalde huidskleuren of inktkleuren slecht kunnen behandelen en het pigment in de huid kunnen laten verschuiven.

 

Nano lasers

Nano lasers zie je nog overal. Dit is de ‘oude technologie’ om tattoos weg te laseren. Deze laser zendt in een nanoseconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee de getatoeëerde huid wordt behandeld. Deze lasers hebben een aantal nadelen:

  • Ze zijn minder geschikt voor een donkerder huidtype
  • Groene en blauwe kleuren zijn vaak lastig te verwijderen
  • Doordat ze de huid erg opwarmen zijn blaren en littekens veel voorkomend
  • Behandelingen zijn zeer pijnlijk
  • Je heb veel behandelingen nodig (gemiddeld 12-15)

Pico lasers

Steeds meer professionele klinieken werken met Picolasers. Ze zijn veiliger, krachtiger en kunnen een tattoo sneller verwijderen. De laserpuls van deze lasers is 100 keer korter dan bij de nanoseconde lasers. Doordat de huid minimaal opwarmt is de kans op verbranding en pigmentatie van de huid kleiner. Voordelen van een picolaser ten opzichte van een nanolaser zijn:

  • Minder kans op huidschade
  • Ze zijn hierdoor geschikt voor iedere huidskleur
  • Groene en blauwe tatoeages makkelijker te verwijderen
  • Minder pijnlijke behandelingen
  • Minder behandelingen nodig (4-10)

 

Verschil in picolasers

De technologie op het gebied van lasers blijft ontwikkelen. Hierdoor zijn er ook al grote verschillen tussen de diverse picolasers. De nieuwste picoplaser is de Picoplus. Dit is de grote sterkere broer van bijvoorbeeld de Picoway die je veel tegenkomt. Met de Picoplus ben je sneller van je tattoo af en kunne alle kleuren inkt nog steviger aanpakken. Ideaal ook voor mensen met een donkere huid. Vaak lijkt de beste laser ook gelijk de duurste, maar doordat je minder behandelingen nodig hebt ben je eigenlijk altijd een stuk goedkoper uit.

Meer over tattoo verwijderen met Picoplus laser