Een belangrijke vraag die we krijgen bij tattoo verwijderen: Wat zijn de kosten van de behandeling? Het is zelfs vaak één van de eerst gestelde vragen. Het is daarom ook belangrijk om daar vooraf open en transparant over te zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De kosten zijn afhankelijk van veel factoren maar een belangrijke regel bij tattoo verwijderen: De kosten per behandeling zeggen weinig over de totale kosten en de kwaliteit. We geven je een overzicht van factoren waar je op kan letten wanneer je de keuze maakt voor een salon of kliniek om jouw tattoo te verwijderen.

 

De kracht van de behandeling

Wanneer je jouw tatoeage laat weg laseren is de keuze voor de laser een belangrijke factor in de uiteindelijke kosten. Hoe krachtiger de laser, hoe sneller jouw tattoo is verwijderd. Je hebt dan minder behandelingen nodig dan bij een minder krachtige variant. Het is wel vaak zo dat de kosten van een zeer krachtige laser per behandeling iets hoger zullen liggen. Maar doordat je veel minder vaak terug moet komen voor een succesvol resultaat, ligt het uiteindelijke kostenplaatje veel lager.

 

De keuze voor de laser

Er zijn veel verschillende soorten lasers op de markt en er is veel ontwikkeling geweest op dit gebied. Een laser die 5 jaar geleden het meest krachtig was heeft vaak nu al een veel betere opvolger. De meest krachtige laser op dit moment wanneer het gaat om tatoeage verwijdering is de Picoplus 4 laser. Dit is een opvolger van o.a. de Picoway en Picosecond. Deze nieuwe laser is vele malen krachtiger en heeft een extra golflengte waarmee de tattoo verwijderd kan worden. Ook heeft de Picoplus 4 laser de mogelijkheid tot een nabehandeling waardoor de huid beter en mooier geneest. Door de kracht en nabehandeling heb je minder behandelingen nodig, is het eindresultaat mooier en zijn bij tattoo verwijderen de kosten lager.

 

Goede voorbereiding

Naast de keuze voor de apparatuur en de salon, kan je ook zelf bijdragen aan een snelle verwijdering. Door te zorgen dat er zo min mogelijk actief pigment is de huid is, kan de laser effectiever zijn werk doen. Blijf dus voor een behandeling minimaal een maand uit de zon en gebruik zonnebrand met een hoge factor. Ook een geschoren huid kan helpen bij het sneller verwijderen van de tattoo. De laser gaat af op het pigment en dus ook het pigment in haartjes. Wanneer er geen haartjes zijn kan de laser zich helemaal richten op je tatoeage. Jouw voorbereiding heeft dus invloed op de kosten van het verwijderen van je tattoo.

 

Goede nabehandeling

Ook draag je zelf bij aan een effectieve verwijdering door je gelaserde huid goed te behandelen. Ook nu geldt: geen zon en je moet het met de juiste crèmes goed vet houden. Je bent zelf dus een belangrijke factor in het succes.

De kosten van tattoo verwijderen? It’s up to you. Wanneer je de keuze maakt voor een krachtige laser en je zelf ook een goede bijdrage levert in de bespoediging van de verwijdering, dan kan je het aantal behandelingen en daarbij de kosten beperken. Maar helaas zijn er ook invloeden waar je zelf niets (meer) aan kan doen. Dat ligt bijvoorbeeld aan de kwaliteit en professionaliteit van de tattoo, de gebruikte inkt, je huidtype en huidskleur. Het aantal behandelingen die je nodig hebt zal dus altijd individueel moeten worden bepaald.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Boek nu gratis intake