Wat is de beste laser om een tattoo te verwijderen en wat is de beste kliniek om je tattoo te verwijderen? De meest belangrijke vragen als je hebt besloten dat je wil overgaan tot het laten weghalen van jouw tatoeage. De NOS berichtte op 13 juli 2021 over dat er zoveel behandelingen met tatoeageverwijdering fout gaan en resulteren in ellende. Des te belangrijker om goed onderzoek te doen voordat je aan een traject begint.

Intensief traject

Helaas is een tattoo weghalen niet zo makkelijk als erop zetten. Je hebt meerdere behandelingen nodig of een langere periode. De behandelingen kunnen soms pijnlijk zijn en je huid moet zich iedere keer weer herstellen. Daarnaast zijn de behandelingen ook vrij kostbaar. Als je dus besluit zo’n traject in te gaan wil je dat je in goede handen bent bij iemand met kennis en ervaring, en bovenal in het bezit van de beste laser tattoo verwijderen. Alleen dan heb je de beste kansen om jouw tatoeage geheel te laten verwijderen. Let op: de beste kans, want garantie kan nooit gegeven worden. Of de behandeling succesvol is en er niets meer van je plaatje overblijft kan nooit vooraf worden gegarandeerd. Er spelen vele factoren zoals huidtype, het soort inkt dat is gebruikt, hoe oud de tatoeage is, de kwaliteit van de tatoeëerder, de verzorging na de behandelingen en ieders persoonlijke reactie op de laser. Geen lichaam is hetzelfde en reageert hetzelfde.

Vele soorten lasers op de markt

Wanneer je onderzoek gaat doen naar de beste laser om een tattoo te verwijderen zal je er al snel achter komen dat er veel lasers zijn en ze allemaal beloven ‘de beste’ te zijn. Als leek is het heel moeilijk te bepalen wat dan de beste laser is. Hier een aantal tips:

  • Kies voor een pico laser. Deze laser geven korte pulsen en warmen de huid minimaal op. Hierdoor wordt het collageen niet gestimuleerd en is er de minste kans op littekenvorming en beschadiging van omliggend weefsel.
  • Kies voor een zeer krachtige laser. Deze kan de inkt het kleinst maken waardoor het makkelijk door het lichaam kan worden afgevoerd. Daarnaast heb je bij meer kracht minder behandelingen nodig.

Waarom wij kiezen voor de Picoplus laser

Wij kiezen voor de Picoplus laser van Lutronic om dat dit de meest krachtige en veilige laser is voor het verwijderen van tattoos op dit moment. Het is de grote en sterke broer van de voorganger Picoway laser. Dit is een laser die je in jouw onderzoek wellicht vaak zal tegenkomen.

De voordelen van de Picoplus laser:

  • Meer kracht
  • Heel veilig
  • Op ieder huidtype en iedere huidskleur
  • Minder behandelingen nodig
  • Minder kans op littekens en weefselschade

Iedereen moet zijn of haar eigen onderzoek verrichten. In deze tijd is het echter wel belangrijk om goed te letten op de apparatuur die gebruikt wordt. Goedkope lasers zijn tegenwoordig overal te vinden en brengen veel schade toe. Dus zelfs met een klein budget ben je goedkoper en beter uit om te kiezen voor de beste laser in tattoo verwijderen.

Kijk hier voor tips om een tattoo te verwijderen met een klein budget.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Boek nu je gratis intake